Protectie bactericida si solutii pardoseala pentru spatiile medicale

Back to Blog

Protectie bactericida si solutii pardoseala pentru spatiile medicale

Unde este obligatorie protectia bactericida?

Indiferent de tipul de spatiu medical, spital, laboarator de analize, clinici private sau de stat, acestea au nevoie de o igiena ireprosabila.

In acest sens, exista si standarde minime obligatorii impuse de cadrul legal in vigoare pentru produsele care ar putea fi instalate, in astfel de locatii, fara a pune in pericol siguranta si sanatatea pacientilor si a corpului medical.

Orice spital sau clinica medicala trebuie sa se asigure ca instaleaza materiale conform legislatiei in vigoare pe de o parte, dar trebuie sa se asigure, totodata, ca materialele folosite sunt propice mediului sanitar.

In alte cuvinte, materialele folosite nu permit dezvoltarea bacteriilor pe suprafata sa si nu intretin un mediu nesanatos.

EPA Floor Studio a lucrat impreuna cu parteneri ca CS-France si Tarkett pentru dezvoltarea unui pachet complet pentru finisajele de interior necesare intr-o astfel de unitate sanitara.

Acest pachet contine solutii de pardoseala adaptate pentru fiecare tip de incapere, protectii pentru pereti si usi, mana curenta si alte accesorii necesare pentru pastrarea igienei in cele mai bune conditii.

 

Despre solutiile si protectiile bactericide din pachetul Acrovyn®Bactericid

  1. Solutii pardoseala

pachet protectii bactericide si solutii pardoseala pentru unitati medicale

Alaturi de Tarkett, am ales cele mai bune optiuni pentru finisaje de pardoseala pretabile pentru spatiile medicale.

Astfel, pentru partea de finisaje de pardoseala, am ales linoleumul xf2, PVC-ul Aqua Sand, iQ Toro SC si iQ Eminent.

Linoleumul natural xf2 este un produs 100% natural cu tratament de protectie din Poliuretan micro-ramforsat UV ceea ce ii confera o rezistenta sporita la trafic, murdarie si pete.

Fiind un produs 100% natural nu permite dezvoltarea de bacterii in suprafata sa – facandu-l natural bacteriostatic.

Pentru a completa caracteristicile necesare pentru finisajele de pardoseala intr-o unitate medicala, linoleumul xf2 are clasa de ignifugare Bfl-s1.

Cu toate avantajele sale, linoleumul natural nu este o optiune pentru incaperile cu grad mare de umezeala (grupuri sanitare) sau pentru spatiile in care se afla foarte multa aparatura precum: spatiile de imagistica sau salile de operatii.

Pentru astfel de spatii, propunem prin pachetul nostru format din: PVC-ul Aqua Sand, iQ Toro SC si iQ Eminent.

Aqua Sand fiind un pvc omogen antiderapant este optiunea pretabila pentru spatiile umede precum grupurile sanitare care impreuna cu tapetul special si sistemul de scurgere formeaza un mediu compact, perfect ermetic.

iQ (inteligent quality) Toro SC este, de asemenea un PVC, conductiv, special creat pentru spatiile cu multa aparatura, ce ajuta la conducerea eletrostatica catre punctul de descarcare.

iQ (inteligent quality) Eminent este alegerea inteligenta pentru spatiile cu trafic extrem din unitatile medicale. Permite un grad mare de personalizare fara a risca compactarea finisajului de pardoseala.

Toate cele 3 tipuri de PVC au clasa de ignifugare Bfl-s1 conform normativului EN 13501-1 si clasa de rezistenta la trafic extrem clasa 34.

 

  1. Protectii bactericide pentru pereti, usi, colturi si mana curenta

Impreuna cu partenerul nostru CS-France am dezvoltat un set complet de protectii pentru pereti si usi, mana curenta cu protectie bactericida permanenta.

In urma testelor de laborator realizate pentru aceasta protectie permanent bactericida, a rezultat ca acest material special creat, Acrovyn®Bactericid ucide bacteriile numai prin contactul cu suprafata.

Acest material este permanent bactericid, astfel ca in timp nu-si pierde proprietatile iar igiena necesara poate fi mentinuta la standardul dorit.

Produsele propuse in pachetul pentru spatiile medicale sunt certificate Acrovyn®Bactericid, material inovativ care ucide bacteriile chiar si pe cele rezistente la antibiotic.

Acrovyn®Bactericid a fost testat amanuntit in 3 laboaratoare din Romania, iar formula ROB+ a fost special dezvoltata pentru a raspunde spectrului nosocomial din spitalele romanesti.

Formula Acrovyn®Bactericid a fost testata pe cele mai raspandite 7 tipuri de bacterii din spitalele din Romania, dovedindu-se a fi permanent bactericida pentru Staphylococcus, Aureus, Escherichia Coli si Mycobacterium smegmatis.

De asemenea, Acrovyn®Bactericid este bacteriostatic pentru: Salmonella Enteridis, Listeria monoccytogenes, enterococcus sp., si SARM.

In ceea ce priveste protectiile, in cadrul acestui pachet am ales un set complet de protectii pentru pereti, usi, colturi si mana curenta, toate certificate Acrovyn®Bactericid.

Benzille de protectie de pereti sunt benzi subtiri din plastic, care se pot monta foarte usor cu ajutorul benzilor adezive aplicate din fabrica, iar pe langa proprietatile bactericide si antistatice, aceasta protectie are si rolul de protectia zgarieturi si impact.

Indiferent de culoarea sau dimensiunea aleasa dintre cele disponibile, benzile de protectie de perete sunt certificate cu B-s2-d0 pentru reactia la foc.

Placa de protectie a peretului este singura astfel de solutie certificata permanent bactericida conform celor mai exigente norme europene: ISO 22196, fiind alegerea optima pentru spatiile cu cerintele cele mai mari de igiena.

Pentru a nu intrerupe protectia bactericida, am adaugat pachetului si protectii speciale pentru usi. Usile sunt imbracate intr-un material cu proectie Acrovyn®Bactericid cu grosimea de 2mm iar manerele usilor sunt in forma „C” din poliamida de culoare alba tratata in masa antibacterian.

Colturile de pereti trebuie si ele protejate in aceeasi masura cu celelalte elemente, astfel, pentru o protectie completa am dezvoltat si un material permanent bactericid si antistatic disponibil in diferite dimensiuni si culori.

Pentru ca ne-am propus sa oferim un pachet complet si inovativ pentru spatiile medicale, am integrat in acest pachet si solutia optima de mana curenta cu protectie permanent bactericida.

Aceasta combinatie de mana curenta cu bara de protectie ajuta la protectia permament bactericida, iar prin sistemul sau „free-floating” permite diminuarea impactului prin flexare.

Diversitatea de culori si dimensiuni disponibile pentru fiecare element au fost realizate pentru a nu sacrifica design-ul pentru nivelul de igiena si protectie necesar intr-o unitate medicala.

 

In ce spatii putem aplica materialele Acrovyn®Bactericid?

Pardoseala cu protectie bactericida pentru toate spatiile medicale

Pardoseala cu protectie bactericida pentru toate spatiile medicale

Acest pachet contine solutii de pardoseala adaptate pentru fiecare tip de incapere, protectii pentru pereti si usi, mana curenta si alte accesorii necesare.

Prin pachetul propus putem sa raspundem cel mai bine nevoilor fiecarui spatiu dintr-o unitate medicala: cabinete medicale, laboratoare, spatii imagistica, camere curate, sali de operatie, unitati de primiri urgente, saloane, sali de operatie, sali ATI, scari, coridoare, intrari, receptii si spatii comune.

Protectiile de pereti si usi, precum si mana curenta contribui la inchiderea din punct de vedere vizual a spatiului, dar ajuta, totodata, la protectia bactericida obligatorie in spatiile medicale.

Pana in prezent, compania EPA Floor Studio, a dezvoltat proiecte in domeniul medical pentru companii precum: Spitalul Sanador, Clinica Regina Maria, Spitalul judetean Constanta, Spitalul Horezu, Laboaratoarele Synevo din Bucuresti, Clinica Medlife Timisoara, Clinica Polisano, Dentalmed si multe altele.

Doar folosnd solutiile din pachetul Acrovyn®Bactericid stii ca rezultatul proiectului va fi unul deosebit atat din punct de vedere calitativ cat si din punct de vedere vizual.

Daca nu vrei sa te incurci in toate aspectele tehnice pe care trebuie sa le cunosti cand (re)amenajezi un spatiu medical, te invitam la noi in Showroom sa gasim impreuna cea mai buna solutie pentru spatiul tau.

Adresa Showroom-ului nostru este: Str. Ceasornicului nr. 12, parter, ap. 1, cod postal: 014112, sector 1, Bucuresti. Oricand ne poti suna la: 0753.068.332 sau ne poti scrie la: office @ epa – floor . ro


Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Blog