Back to Blog

Inovatia formei de la Vorwerk

Inovatia formei de la Vorwerk

 

Detasandu-se de rigorile traditionale, Vorwerk, reinventeaza conceptul de dala de mocheta.

Astfel, in anul 2015, prin lansarea noii colectii Textiles,  pardoseala capata valentele unui spatiu ludic, sofisticat in egala masura, cu o multitudinea de posibilitati de asamblare si efectele vizuale obtinute.

Alaturarea renumitului designer Werner Aisslinger alaturi de binecunoscutul  architect Hadi Teherani, adauga o noua persepctiva arhitecturii de pardoseala; Mixul atent selectionat al formelor geometrice amplifica forma de exprimare a colectiei Textiles.

Tonurile de uni pot alterna patternurile grafice repetitive, disponibile in nunate viu colorate, iar prin simpla reorientare a dalelor desenele in pardoseala pot capata efecte deosebite.

Spre exemplu, culoarea si forma expresiva a dalelor ‘’TRAPEZ” si ‘’DARTS+DIAMONDS’’ genereaza un efect uimitor  de spatiu tridimensional, ‘’rupt’’ ingenious de suprafata texturii.

“TRIPOD+PRISMA” amintesc de legaturile din structurile moleculare, oferind astfel un aspect sofisticat conform celor mai exigente standarde ale unei arhitecturi de pardoseala .

“STRIPE” reinterpreteaza forma clasica de scândură de lemn. Capetele unghiulare teșite permit conturarea completa a noii imagini care se abate de la un aliniament standard, redand astfel , idea de spatiu  puternic energizat.

Elemenetele ce au stat la baza dezvoltarii noului concept de mocheta dala  “CRYSTAL_S”, “CRYSTAL_L” si “PARTITION” purtand semnatura lui Hadi Teherani  raman in continuare accente importante, iar subtilele modificari de culori si texture nu fac altceva decat sa adauge o nota distincta noii colectii .

In ceea ce priveste dalele dreptunghiulare standard in format 50 x 50, 100 x 25, 100 x 50,  si 100 x 100,prin combinarea diferitelor texturi si culori, acestea fac posibila dezvoltarea in pardoseala a unor desene captivante care aduc in zona reala interesante concepte spatiale.


Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Blog