LED There Be Light!

Back to Blog

LED There Be Light!

Care sunt tendintele preferate de tinerii arhitecti?

Cum vad ei evolutia orasului?

Cum se integreaza viziunea lor in abordarile preferate de maestrii lor, numele consacrate din arhitectura romaneasca?

Solutii iluminat GreenTek la Anuala de Arhitectura

Greentek @ Anuala de Arhitectura

Acestea sunt intrebarile la care aflam raspunsul la Anuala de arhitectura. Evenimentul, organizat de Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din România, are, in fiecare an, o tema dedicata.

Gala Anuala de Arhitectura 2017

Greentek @ Gala Anuala de Arhitectura 2017

Pentru editia 2017, tema a fost una extrem de actuala: RESURSE – construind responsabil. Iar la Gala de premiere, desfasurata la Liceul Cervantes, am vazut proiecte castigatoare care au fost extrem de atente la acest unghi de abordare: o Casa-vagon din Sectorul 5, semnata de arhitectul Mihai Dutescu, precum si cladirea multifamiliala Londra Housing, dezvoltata de Forte Partners si proiectata de ADNBA.

Responsabilitatea in arhitectura este, insa, o chestiune care nu se reduce doar la proiectarea unei cladiri. Adevarata responsabilitate trebuie sa continue si dupa ce acea cladire prinde viata si devine un loc care traieste, pulseaza si creeaza, la randul sau, valoare adaugata. Iar, cand vorbim despre aceasta etapa, viziunea arhitecturala trebuie completata de cea a resurselor, asa cum au sugerat si organizatorii Anualei.

De aceea, extrem de potrivit si de “asortat” cu tema generala a Anualei ni s-a parut parteneriatul cu Greentek Lighting, una dintre firmele romanesti tinere, dar deja lider international in inovatie in domeniul iluminatului cu LED.

Ni s-a parut foarte interesant ca, intr-o piata extrem de concurentiala, Greentek este o companie care isi pastreaza reperele etice cu care a pornit la drum: o tehnologie prietenoasa cu mediul si atentie la sursele de aprovizionare (peste 80% din componentele corpurilor de iluminat sunt realizate in Europa, pentru a pastra calitatea si maiestria producatorilor locali).

 

Prezentare proiecte Anuala de Arhitectura

GreenTek @ Anuala de Arhitectura 2017

Greentek ofera solutii de iluminare integrate – de la designul corpurilor de iluminat, pana la design-ul conceptului de iluminat, implementare si solutii inteligente de iluminat.

Ne-a placut faptul ca nu au tratat Gala ca pe o formalitate, ci au venit cu un stand dedicat si foarte expresiv, care a inclus si cel mai nou produs al lor: DARA. Urmeaza sa fie lansat abia in toamna, insa se anunta o solutie extrem de interesanta pentru iluminatul de interior, atât pe segmentul de retail cât si pentru cel rezidential.

Proiecte inscrise la Gala Anuala de Arhitectura 2017

GreenTek @ Anuala de Arhitectura 2017

Foarte amabili si atenti la intrebarile noastre, echipa Greentek ne-a facut o scurta prezentare si a celorlalte produse care sunt deja folosite in supermarketuri, retail, birou, industria hoteliera, arta si logistica si diverse sectoare industriale.

De la Victor Cotrutz, CEO-ul companiei, am aflat ca produsele lor sunt, deja, utilizate de clienti importanti din România, precum Selgros Cash&Carry sau Irina Schrotter, dar si internationali, precum FrischeParadies.

Intorcandu-ne la Anuala de Arhitectura, credem ca o foarte buna concluzie pleaca exact din ceea ce am apreciat cel mai mult: viitorul este al abordarii integrate, al viziunii care aduce impreuna designul si functionalitatea, dar si al eticii care ne ajuta sa facem alegeri potrivite nu doar pentru clienti, ci si pentru mediu si o dezvoltare sustenabila.


Share this post

Back to Blog