Cele mai active bloguri pentru arhitecti si designeri in 2017
INTRODUCERE
Am selectat cele mai active bloguri pentru arhitecti si designeri pe care le poti urmari usor pentru inspiratie si trend-uri in domeniu.
De la blog-uri concentrate aproape exclusiv pe poze, la blog-uri care pun in discutie subiecte controversate in domeniu, indiferent de unde sunt acestea: New York, Londra, Zurich, Toronto sau multe altele.
Partea de documentare si prospectare de idei si concepte noi este o activitate foarte importanta pentru orice arhitect sau designer de interior, iar blog-urile pot fi o solutie viabila.
Utilizeaza noile tehnologii pentru a-ti face viata mai usoara in activitatea de zi cu zi. Internetul iti pune la dispozitie o cantitate inestimabila de informatii si idei la doar un click distanta.
Poti folosi Feedly sau The Old Reader pentru a-ti centraliza intr-un singur loc blog-urile si site-urile care te intereseaza.
Ambele aplicatii au si varianta gratis dar si o varianta contra cost, intre care poti alege in functie de nevoile pe care le ai.
LISTA BLOGURILOR PENTRU ARHITECTI SI DESIGNERI
Considerat cel mai vizitat blog din domeniu. Sunt foarte activi si orientati aproape exclusiv catre poze si proiecte.
Fiind prezenti pe aproape toate platformele media de socializare, iti poti alege modul in care vrei sa fii informat(a): Facebook, Instagram, Twitter sau via Newsletter.
Astfel, vei putea vedea zilnic poze de la proiecte de arhitectura din intreaga lume.
Este o revista de specialitate fondata in 1920 in S.U.A. Se concentreaza mai mult pe design decat pe arhitectura.
Blog-ul este organizat pe mai multe sectiuni: architectura si design, decorare si renovare, stilul celebritatilor, lifestyle.
Aceste categorii sunt cooordonate de un grup de peste 100 de arhitecti din toata lumea.
Ceea ce ne-a atras atentia asupra acestui blog, pe langa faptul ca sunt foarte activi online, este instrumentul Source dedicat arhitectilor si designerilor de interior pentru a gasi mai usor produse si solutii de care au nevoie.
De asemenea, A-Awards este un program anual de premiere a celor mai bune proiecte de arhitectura precum si cele mai bune produse in domeniu.
Pe langa articolele si proiectele de arhitectura si design interior pe care le poti gasi pe blog, Dezeen pune la dispozitia cititorilor carti de specialiate, locuri de munca in domeniu, dar si informatii despre evenimentele relevante din toata lumea.
Este o alegere foarte buna de a-l urmari, daca vrei cat mai multe informatii intr-un singur loc.
Poate cel mai comprehensiv site/blog din domeniu. Poti gasi articole pe diferite subiecte de interes, informatii despre evenimente, index produse relevante, concurs proiecte si o pagina pentru job-uri.
Pe de alta parte, sunt mai putini activi pe platformele media de socializare, fiind prezenti doar pe: Instagram, Twitter si Facebook.
Cei de la Decoist au usor, o alta abordare. Ei se promoveaza ca o revista online de arhitectura, mobila si design interior. Se concentreaza exclusiv pe furnizarea ideilor si proiectelor lor, pe care le-au organizat pe fiecare tip de spatiu: bucatarie, dormitor, baie, loc de luat masa, sufragerie si birou.
Articolele sunt construite intr-un echilibru foarte bun intre informatii si elemente visuale: poze, filme, proiectari sau desene tehnice.
Este un blog care se axeaza exclusiv pe proiecte de arhitectura pe care le colecteaza prin platforma DIY Submission sau prin parteneriate strategice.
Nu gasesti articole scrise. Fiecare proiect contine o multime de poze si/sau alte materiale visuale, precum si detaliile aferente: arhitecti, constructori, ingineri, structuristi, designeri, antreprenori si asa mai departe.
Este o foarte buna oportunitate pentru tine sa-ti promovezi proiectele si sa-ti cresti totodata expunerea in mediul online.
Este cel mai apreciat index de produse pentru arhitectura si design interior, avand peste 300.000 de produse disponibile online. Blog-ul este organizat in mod similar cu Decoist, pe tipul de spatiu avand produse si solutii pentru fiecare.
Pentru a fi cat mai usoara prospectarea de produse si solutii, Architonic pune la dispozitia abonatilor blog-ului aplicatii pentru Android si IOS gratuite si nisate pe tipul de spatiu sau pe categorii de produse.
A.J. sprijina arhitectii prin actualizari zilnice, oferind o analiza completa a stirilor,
o perspectiva asupra problemelor care afecteaza industria, studii complete de constructii cu
detalii tehnice si desene sau profiluri de clienti.
Informatiile de pe A.J. sunt din industria constructiilor din Marea Britanie. Din pacate, abonarea este contra cost.
Reddit este o platforma media, asemanatoare cu Facebook, Twitter sau Google+, care se concentreaza pe continut, dar este mai putin cunoscuta si folosita la noi in tara.
Reddit este ca un agregator de stiri si informatii sociale, care nu arata foarte bine din punct de vedere estetic, dar in cadrul careia informatiile circula foarte repede si poti fi la curent cu noutatile din orice colt al lumii.
Poti urmarii stirile de interes fara sa-ti creezi cont.
Totusi, daca te decizi sa-ti faci cont, ai si posibilitatea de-a posta articole sau proiecte.
In functie de aprecierile pozitive sau negative ale celorlalti utilizatori, postarea ta poate fi promovata catre cat mai multi alti utilizatori.
Cred ca toata lumea stie ce este Ted sau Tedx, cea mai cunoscuta platforma video plina de „Ideas worth spreading – Idei care merita impartasite”.
Iti recomandam cu mare incedere sa urmaresti aceste materiale video, este o modalitate mai usoara de a ramane conectat(a) la noutatile din domeniu.
Unul dintre cele mai active blog-uri romanesti de design interior. Sunt activi pe toate platformele sociale iar proiectele lor chiar sunt deosebite.
Totodata comunitatea din spatele blog-ului pune la dispozitie si o serie de servicii de specialitate de la consultanta la restaurari si reconversii.
De asemenea, designist.ro este un blog romanesc design. Nu se concentreaza exclusiv pe design-ul interior, dar si pe design vestimentar, de bijuterii sau de haine.
Designist are si o sectiune de cursuri si e-learning. Cu siguranta, merita urmarit acest blog.
Bonus:
Sursa: Youtube
CONCLUZIE
Indiferent cat de mult sau putin te descurci cu noile tehnologii, este foarte important sa ramai conectat(a) la sursele de informare.
Asa cum am mentionat si la inceputul acestui articol, poti folosi Feedly sau The Old Reader pentru a urmari aceste blog-uri sau/si altele dintr-un singur loc.
Astfel, te asiguri ca nimic important in domeniu nu-ti scapa fara sa pierzi prea mult timp pentru informare.
Iti recomand ca macar saptamanal, daca nu la 2-3 zile, sa verifici actualizarile acestor blog-uri/-siteuri de arhitectura si design.
Nu ai nevoie de mai mult de 30 de minute, daca folosesti una dintre aplicatiile recomandate, sa vezi ce s-a intamplat in domeniu in jurul lumii.
Daca noi nu te-am convins de impactul pe care il are tehnologia asupra stilului nostru de viata si cat de importanta este sa te mentii informat(a) in ziua de azi, poate te ajuta filmul de mai jos:
Sursa: Youtube
Lasă un răspuns