Design unic pentru fiecare spatiu – 2tec2

Back to Blog

Design unic pentru fiecare spatiu – 2tec2

Tu ai recomandat finisajul 2tec2 pana acum in proiectele tale?

2tec2 este o mocheta sau este un PVC?

 

2tec2 este un finisaj de pardoseala sau o solutie de design interior/exterior pentru pereti?

Dezvolta proiecte cu design unic folosind solutii ingenioase pentru finisaje de pardoseli, care rezista si sunt usor de intretinut.

2tec2_pc_ch_Andromeda

2tec2_pc_ch_Neptune

2tec2 este un produs pentru pardoseala, original din Belgia, o tesatura realizata din fir de PVC si ramforsat cu fibra de sticla, destinat spatiilor din industrii precum: Office, Horeca, sau spatii comerciale.

2tec2 este cel mai rezistent produs la petele de cafea. Datorita tehnologiei folosite si a materialelor din care este realizat, orice substanta cu care intra in contact suprafata acestei pardoseli, nu-i afecteaza textura materialului.

Intretinerea corespunzatoare a acestui tip de pardoseala conform instructiunilor producatorului poate prelungi viata finisajului de pardoseala la o durata de 20 de ani.

Avand o flexibiliate completa in alegerea modelului, formelor, culorilor, nuantelor mochetei 2tec2 poti crea un design unic pentru fiecare spatiu al priectelor tale.

 

Produsul 2tec2

2tec2 Steel Office 2006 Prague CZ 03Produsul 2tec2 este realizat cu ajutorul Jacard-ului folosind tesatura de PVC ramforsata cu fibra de sticla si termofixata pe un suport tot din PVC creand astfel, un produs compact.

Utilizand tesaturile traditionale dar din materiale superioare, 2tec2 este un produs inovator ce reuseste sa combine aspectul unei pardoseli textile cu beneficiile unui material sintetic

Aceste proprietati ale produsului il fac sa fie usor de intretinut, rezistent la uzura, la pete si la apa.

Mocheta 2tec2 are backing-ul din PVC termofixat care ajuta considerabil la stabilitatea din punct de vedere termodinamic a finisajului de pardoseala.

Totodata, plasticizatorii sunt folositi pentru a flexibiliza materialul si pentru a-i reduce fragilitatea, dar back-ingul din PVC impiedica migrarea acestora in aer sau in apa.

Datorita materialelor care intra in componenta sa, dar si datorita modului in care este produsa, mocheta 2tec2 este 100% reciclabila si non-alergica.

Acest finisaj de pardoseala este vopsit in masa (SD – solution dye) bicolor, ceea ce-i confera un avantaj suplimentar in ceea ce priveste rezistenta in timp a culorilor, dar si design-ul unic al pardoselii.

Finisajul 2tec2 esti disponibil atat in format de rola (2 metri latime si 30 m lungime) cat si in format dale (50 x 50 cm) imbinarea dintre ele fiind perfect ilizibila.

Compania 2tec2 a extins gama de adezivi aprobati, atat pentu interior cat si pentru exterior, pe care ii poti utiliza fara a afecta calitatile produsului: Uzin, Thomsit, Mapei, WULFF precum si altele aflate in procedura de aprobare.

 

Certificate verzi pentru 2tec2

leed logo pentru certificari verziIn ultimii ani prin imbunatatirea constanta a performantelor podusului 2tec2 si avand in vedere diferentele de legislatie din fiecare tara, 2tec2 a aplicat si obtinut mai multe certificari verzi.

breeam logo pentru certificari cladiri verzi

In prezent 2tec2 este certificat A+ si contribuie la certificarea BREEAM si LEED a proiectelor tale. Alte certificari similare obtinute fiind: Eurofins, Cradle-to-Cradle, HGE, DGNB si nu numai.

Recunoasterea la nivel international de catre atatea entitati a calitatilor produsului 2tec2 este o dovada clara ca produsul este unul cu calitati deosebite.

 

Colectiile 2tec2

La inceput, 2tec2 era un tip de mocheta robust cu tesatura puternica produs in cateva nuante care se aseamanau culorii solului.

Ulterior, 2tec2 a inceput diversificarea mochetei la nivel culorilor, nuantelor sau efectelor organizandu-si portofoliul de produse pe 3 colectii diferite:

  • Colectia Shades (New Basic, Panama,Herringbone, Cracked Earth si Lustre)
  • Colectia Stripes (Diamon, Bazalt, Rebel, Flint, Moonrock si Moonless)
  • Colectia 2tec2 Colorful Play (Equinox, Atmosphere, Zenith, Asterioid, Pulsar, Orbital, Supernova, Fireball, Aurora, Zodiacm Quasar si Corona)

Mocheta 2tec2 – Flexibilitate pentru design, forma si culoare 

Pe langa forma standard patrata de 50 x 50 de cm, 2tec2 iti ofera posibilitatea de a alege si combina diferite forme neregulate de moheta pentru personalizarea completa a modelului de pardoseala.

2tec2 play cu dala in forma hexagonala si joc de culori2tec2 play cu dale in forma de cub 3D

2tec2 play cudala in forma de romb si mix de culoriMai mult decat atat, exista inclusiv posibilitatea de a-ti alege exact forma dorita a dalei. Astfel, finisajul de pardoseala 2tec2 este varianta optima pentru personalizarea completa a design-ului interior.

Pe baza recomandarilor producatorului, mocheta 2tec2 poate fi instalata in birouri (individual sau open space), in showroom-uri, hoteluri, biblioteci sau in sectorul rezidential, dar in spatii fara acces direct din exterior.

2tec2 este un produs versatil, atat noi, EPA Floor Studio, cat si alti parteneri de-ai nostri, am folosit 2tec2 sub forma de dale sau rola, in interior sau exterior, in spatii umede, pe suprafata pardoselii sau ca element de design pentru pereti. 

 2tec2 pe perete   2tec2 imbracaminte pentru perete

 

 

Intretinerea simpla si usoara pentru 2tec2

Odata instalata mocheta 2tec2, la fel ca si celalalte tipuri de mocheta, trebuie curatata periodic si utilizand solutiile de curatare recomandate prin ghidul de intretinere al producatorului.

Datorita combinatiei de tip hibrid dintre PVC si fribra de sticla, petele de orice natura nu se pot integra in textura mochetei, ceea ce ii confera un grad unic de rezistenta la pete fata de orice alt produs similar.

 

Conform indicatiilor tehnice ale produsului, de pe mocheta 2tec2 pot fi curatate petele de cafea, petele de suc, petele de ketchup si multe altele.

Indiferent de tipul de pata, curatarea rapida este strict obligatorie.

Curatarea si intretinerea pardoselii din 2tec2 este un proces in 2 etape distincte. Intretinerea zilnica se realizeaza prin aspirarea regulata a suprafetei, in mod similar cu alte mochete.

Ideal ar fi folosirea unui aspirator cu o perie rotativa pe verticala care are rolul de a desprinde si elimina murdaria.

Totodata, o pardoseala are nevoie si de o curatenie periodica in profunzime, aproximativ odata pe an, iar in functie de marimea suprafetei ce trebuie curatata se alege si echipamentul necesar.

Pentru suprafetele mici (< 50 m²) poti folosi o perie pentru a indeparta mizeria. Apoi clateste cu multa apa si indeparteaza apa murdara cu un aspirator adaptat. Vezi instructiunile de intretinere ale producatorului traduse in limba romana de catre EPA Floor Studio.

In ceea ce priveste suprafetele mari (> 50 m²), poti folosi un aspirator cu o perie rotativa pe verticala. Aceste masini exista in diferite dimensiuni si costa intre 400 € si 2500 €. Ele curata si usuca pardoseala intr-o singura operatie, cu un rezultat perfect si rapid.

Evita contactul mochetei 2tec2 cu guma de mestecat, cauciucul si uleiurile organice. Acestea determina o reactie chimica la nivelul pardoseli care nu mai poate fi inlaturata prin metodele de curatare.

In astfel de situatii, inlocuirea dalei sau a dalelor devine singura solutie optima.

Concluzie

2tec2 este o mocheta dura cu o tesatura puternica, ce-i confera o rezistenta foarte mare pe perioade lungi de utilizare chiar si expusa la trafic intens continuu.

Este un finisaj de pardoseala a carui viata poate fi prelungita cu ajutorul metodelor foarte usoare de intretinere.

Acest material confera o mare flexibilitate pentru design si personalizare prin culorile, nuantele, efectele folosite in textura materialului dar si datorita multiplelor forme ale dalelor de mocheta.

Chiar daca la o prima vedere, 2tec2 poate parea un produs scump si pretentios, daca am face un calcul in ceea ce priveste durata de exploatare a unei pardoseli 2tec2 cu cea a unei pardoseli din alte tipuri de mocheta, putem observa ca investitia este amortizata in timp in cazul 2tec2.

2tec2 este folosit de catre arhitecti si designeri pentru caracteristicile sale inovative si arhitecturale: suprafata neteda, fara imbinaturi vizibile conferind, astfel un design unic spatiului, dar si datorita aspectelor sale practice: se intretine usor si este rezistent.

2tec2 desi a fost produs ca o solutie foarte rezistenta de mocheta pentru zona comerciala cu trafic intens, am putut vedea ca este  folosit ca element de design interior.

Tu cum ai folosi 2tec2? Unde ai aplica acest material?

2tec2 este importat in Romania in exclusivitate prin EPA Floor Studio. Apeleaza la unul dintre consultantii nostri pentru a afla mai multe despre acest produs.  Ne poti contacta prin e-mail: office@epa-floor.ro sau telefon: 0753.068.332.


Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Blog